Avagy megfejthető-e 500 év távlatából, hogy hol és hogyan zajlott le a mohácsi csata?

A mohácsi csata rekonstrukciója

A mohácsi csata rekonstrukciója

Milyen kérdéseket fogunk megvizsgálni?

2019. október 07. - D_T

Terveim szerint a képen található kérdések mentén fogunk haladni a mohácsi csata rekonstrukciójának folyamatában. A kérdéseket igyekeztem olyan logikai sorrendben megfogalmazni, hogy a válaszok segítsék a további kérdések kibontását. Természetesen nem állítom, hogy minden kérdésre megtalálhatjuk a kétséget kizáróan helyes választ. Azt azonban igen, hogy ha a logikai rendszer helyes, akkor válaszaink támpontul szolgálhatnak a további - elméleti és régészeti - kutatásokhoz.

Gondolhatjátok, hogy minden fenti kérdésre kész és tökéletes válasszal rendelkezem, ez azonban közel sincs így. Minden lehetséges forrást áttekinteni, átgondolni és szakértő elmékkel megvitatni hosszú idő. Sokszor éreztem úgy, hogy egy kérdést már feldolgoztam, mígnem jött valami, vagy valaki és módosítani kellett a korábbi elképzelésemen és ennek a lehetőségét a későbbiekben sem zárom ki. Igyekszem az eredményeimet elgondolásaimat, úgy közzétenni, hogy a lehető legkevesebb bizonytalan vagy nyitott probléma maradjon. Nagyon számítok minden észrevételre, hogy akár új kérdések napirendre kerülésével, akár a már feltett kérdések közös megvitatásával, közösen a lehető legjobbat hozhassuk ki e nyomozásból...

A bejegyzés trackback címe:

https://mohacsicsata.blog.hu/api/trackback/id/tr8015207418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása